Personuppgiftspolicy

Om cookies och hantering av dina personuppgifter

Vi på Sonder är transparenta, i hur vi arbetar internt, i våra uppdrag och i hur vi hanterar den information som vi samlar in om våra besökare på vår webbplats. Här kan du läsa mer om hur och varför vi behandlar personuppgifter och cookies på vår webbplats. Du hittar också information om dina rättigheter och våra åtaganden mot dig som besöker oss på vår webbplats.

Det här är cookies

En cookie (eller kaka) är en liten textfil som lagras på din dator eller annat kommunikationsmedel och som innehåller information som gör det möjligt för webbplatsen att känna igen din dator. Cookien sparas i det kommunikationsmedel (exempelvis smartphone, läsplatta eller dator) som du använder dig av för att webbplatsen ska kunna känna igen dig nästa gång du besöker denna.

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (s.k. sessionscookies).

Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobila enhet under en längre period, tills de antingen upphör att gälla, skrivs över av nya cookies, eller du manuellt tar bort dem.

Sessionscookies lagras temporärt på din dator eller mobila enhet när du besöker en webbsida och försvinner när du stänger ner webbläsaren, vilket innebär att de inte sparas permanent på din enhet.

Cookies kan bland annat innehålla användarinställningar, information om vilken typ av innehåll som du har tagit del av på vår webbplats eller vilka blogginlägg som vi har visat för dig. Information som lagras kan vara upplysningar om hur du har surfat på och använt vår webbplats, vilken webbläsare du har använt. Cookies kan också användas för mätning av trafik eller för att förbättra webbplatsens funktionalitet.

 

Sonder är personuppgiftsansvarig

Sonder är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på denna webbplats. Det innebär att det är vårt ansvar att se till att du som besökare:

  1. Är medveten om varför och hur vi samlar in dina personuppgifter.
  2. Kan göra aktiva val att godkänna eller neka till behandling och lagring av dina personuppgifter (vi behandlar inte dina personuppgifter utan ditt godkännande).
  3. Kan uppdatera dina uppgifter.
  4. Kan bli glömd av systemet och att din information vi behandlar om dig kan raderas.
  5. Kan få alla personuppgifter vi lagrar om dig utlämnade till dig.
  6. Kan begära att vi exporterar dina personuppgifter till dig.
  7. Har dina personuppgifter i säkert förvar hos oss. Vi lämnar inte ut dem till tredje part utan att du informeras och uttryckligen godkänner hur och varför detta sker.

 

Personuppgifter

Till personuppgifter räknas allt som kan identifiera dig personligen; namn, adress, personnummer, e-mail osv. Cookies omfattas inte juridiskt sett av Dataskyddslagen om personuppgifter men vi väljer att också skydda din information i cookies. Det är viktigt att vi får lagra dem åt dig!

 

Därför lagrar Sonder dina personuppgifter och cookies

Vi har skapat hela Sonders webbplats för att dela med oss av vår kunskap och skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig som besökare.

Vi vill, bland annat, kunna presentera skräddarsydda guider och fördjupad information, anpassade till varje person som använder sidan. För att vi skall kunna göra det spårar vi hur besökare klickar runt och vilka guider de laddar ner. Det gör att vi senare kan ge förslag på vidare läsning inom det specifika ämnet, eller relaterade områden. Spårning görs med hjälp av cookies. Det går självklart att använda vår webbplats utan att låta oss lagra cookies. Då blir upplevelsen dock inte lika personlig och bra som den är tänkt att vara.

Om användaren vid något tillfälle lämnar sin mailadress till oss under sitt besök på webbplatsen knyts cookien till den e-mailadressen. Det gör att vi, om användaren ger sitt medgivande till det, kan maila förslag på fördjupad läsning inom det området användaren är intresserad av, i form av exempelvis guider och blogginlägg.

Syftet med cookies från Sonder är att:

  • Låta vår webbplats känna igen återkommande användare för att kunna anpassa tjänsterna.
  • Tillåta användning av särskilda funktioner som t ex bevakning av blogginlägg.
  • Underlätta för användaren att röra sig på webbplatsen.
  • Beräkna och rapportera användarantal och trafik.
  • Utveckla och förbättra webbplatsen genom att bättre förstå hur den används.
  • Bygga segment och målgrupper i marknadsföringssyfte.

 

Så här hanterar Sonder cookies

Cookies spåras med hjälp av trackers somo har olika funktioner. För oss på Sonder är det viktigt att kunna erbjuda besökaren en anpassad upplevelse av vårt utbud beroende på besökarens olika intressen. Vi använder följande trackers för att spåra och analysera cookies:

  • Google Analytics
  • Hojtar
  • HubSpot
  • WPML Språkhantering

 

Sonder använder cookies från HubSpot

För att kunna ge dig en riktigt bra och anpassad upplevelse använder vi HubSpot, en av marknadens bästa system för Inbound Marketing och Marketing Automation. Här kan du se vilka cookies vi använder: HubSpot Cookies.

 

Cookies lagras under viss tid

Vi lagrar cookies endast under så lång tid som det behövs för ändamålet, eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

 

Så här tar du bort cookies i din webbläsare

Hur du raderar cookies ur din webbläsare beror på vilken du använder. Du hittar vägledning via webbläsarens egna gränssnitt, eller webbplats. Några vanliga webbläsare och hur du raderar cookies i dem (klicka för extern länk):

 

Vid de här tillfällena lagrar vi personuppgifter

Cookies lagras kontinuerligt, så länge du har godkänt det. I annat fall lagras personuppgifter när:

  • Du laddar ner en guide eller annan fil via ett formulär på vår site
  • På annat sätt lämnar över personuppgifter till oss digitalt, exempelvis anmälan till utbildning/event/seminarium, via kontaktformulär osv.

 

Så här kan du ge eller ta tillbaka ditt medgivande

Vi börjar bara behandla dina personuppgifter och cookies efter att du godkänt både hantering och syftet med hanteringen.

Du förhindrar vidare lagring av cookies samt radering av redan lagrade cookies via din webbläsare. Tillvägagångssättet varierar beroende på webbläsare så vi hänvisar dig till din webbläsares hjälpavsnitt för att hitta rätt väg.

För att få ladda ner våra guider måste du godkänna att vi lagrar dina uppgifter, i syfte att vi ska kunna ge dig förslag på vidare läsning inom området. Du kan när som helst avanmäla dig från utskicken genom en länk i mailet. Du kan även uppdatera dina inställningar för utskick genom länken i mailet. Om du avregistrerar dig från vidare utskick tas dina personuppgifter bort ur vårt system. Du kan också maila oss på kontakt@sonder.se .

 

Så här uppdaterar du dina uppgifter

För att uppdatera dina personuppgifter behöver du bara maila oss på: kontakt@sonder.se så ordnar vi det.

 

Så här gör du för att bli glömd

För att få dina uppgifter raderade ur våra system och register anmäler du det till oss på  kontakt@sonder.se

 

Så här gör du för att få dina uppgifter utlämnade och/eller exporterade

För att få veta vilka personuppgifter via har lagrade om dig och för att eventuellt exportera dem anmäler du detta till oss på kontakt@sonder.se. Vi skickar då snarast alla uppgifter vi har lagrade till dig.

 

Tredjepartsinformation

Dina personuppgifter är säkra hos oss. Vi varken säljer, byter eller överför dem till externa parter.

 

Kontakta oss

Om du har några som helst funderingar kring hur och varför vi hanterar personuppgifter & cookies är du välkommen att kontakta oss direkt på kontakt@sonder.se