Nästa nivå för medarbetardriven tillväxt

Vårt samarbete med Sankt Kors

Sankt Kors är ett bolag med uppdrag att främja utveckling och tillväxt i Linköping. Sankt Kors gör det framför allt genom att tillhandahålla kreativa företagsmiljöer för nya företag och företag i förändring.  Här intervjuar vi  Johan Kristiansson, VD och den som var ansvarig för uppdraget.

Vad var din utmaning?

Vi hade haft en väldigt stark utveckling av verksamheten bolaget med goda resultat under ett antal år. Parallellt har vi utvecklat oss som organisation. T ex har vi sedan 1,5 år avvecklat ledningsgruppen och hittat former där fler och fler tar mer ansvar. Men jag kände ändå ett behov av att ta oss vidare, till nästa nivå. Hur får vi Sankt Kors till en hållbart medarbetardriven organisation?

Varför valde du Sonder?

Jag tycker att det är klokt att ta stöd utifrån, inte minst för att ställa frågorna och utmana oss. Samtidigt har min utmaning varit att hitta någon som har en vision som ligger nära min egen. När jag fick nys om er och fick ta del av vad ni står för så kände jag: ”Det här stämmer med det jag tror på. Det här gänget vill jag ha som partner i vår utveckling.”

Hur har du upplevt samarbetet?

Ni är så duktiga på att hitta och se var vi befinner oss, och möta oss där. Och sedan har ni förmågan att ta oss vidare – i den riktning som vi vill och på det sätt som vi klarar. Jag har mött många konsulter som inte ens försöker förstå var vi befinner oss, och då kan de inte heller hjälpa oss framåt.

Alla konsulter på Sonder som jag har samarbetat har haft den förmågan och varit både engagerande, lyhörda, och professionella.

Vad tycker du att samarbetet har bidragit till i din organisation?

En del av värdet har varit att vi fått en gemensam och tydlig bild av vilka goda förutsättningar vi faktiskt har. Ni har stärkt oss i vår upplevelse. Samtidigt har vi fått insikt, kunskap och verktyg i hur vi kan ta oss själva vidare. I att ta nästa steg för ansvarstagande – där det inte finns någon som ens tänker tanken ”det där är någon annans ansvar”.

Skulle du vilja jobba med Sonder igen?

Vårt samarbete är inte slut än. Jag kräver att få jobba med er igen.

Skulle du rekommendera andra att jobba med Sonder?

Jag rekommenderar gärna Sonder, men inte till vem som helst. Det är viktigt att veta var man själv är på väg. Men har ni samma vision om framtidens organisation – så är Sonder en alldeles utmärkt partner.

 

 

 

 

Läs våra andra kundröster

Hör gärna av dig