Podd

#82 om HR, självledarskap och AI med Anna Möller

Ett poddsamtal om HR, självledarskap och AI med Anna Möller som är HR-konsult och grundare av People Provide.

Sonderpodden

Som managementkonsulter jobbar vi ofta med omorganisationer, styrning och ledning av verksamheter. Det är områden där det finns en hel del beröringspunkter med HR och i det här avsnittet har jag ett samtal med Anna Möller som är grundare av PeopleProvide, ett kompetensbolag inom HR. Vi diskuterar hur organisationer som präglas av en inriktning mot självledarskap och självständiga team påverkas av tuffare ekonomiska tider där verksamheten behöver skäras ner. Finns det en risk att teamorganisationen och självledarskapet ersätts av klassiskt hierarkiska sätt att leda och organisera?

Vi pratar också om hur AI kan komma att påverka jobben – vilka jobb kommer att finnas kvar och kommer AI att leda till behov av massiv omskolning? Under ett seminarium i Almedalen om AI nämndes att svenska företag i snitt kan effektiviseras med 36 % tack vare AI och att utvecklingen går blixtsnabbt. Så det finns anledning att komma tillbaka till AI-temat i framtida poddar.

Innan samtalet med Anna vill jag göra reklam för säsongens första webbinarium från Sonder på morgonen den 8 september. Anmäld dig gärna till webbinarier via länken info.sonder.se/webbinarium_230908

Nu till podden med Anna Möller, mycket nöje!

People Provide peopleprovide.se/