Sonderpodden 57 Johan Marnell är bilhandlaren som leder med kärlek

Hej och välkommen till Sonderpodden om nya sätt att leda och organisera. Jag heter Love Lönnroth och är konsult på Sonder. Vi är managementkonsulter och partner i våra kunders utveckling i en alltmer komplex värld.

Jag fick syn på en annons för bilfirman J-bil i tidningen. Inget konstigt med det, men när jag tittade närmare så slogs jag av deras värdeord: Kärlek, Energi, Dynamik. Det väckte mitt intresse, så jag la ut ett inlägg på LinkedIn med bilden på värdeorden och en fundering på vad det här är för företag. Inlägget fick många reaktioner och en av dem som hörde av sig var John Marnell, VD på J-bil och upphovsman till värdeorden.

I dagens avsnitt av podden har jag ett samtal med John om hans coachande ledarskap och varför kärlek är det främsta värdeordet i J-bil. I vårt samtal framgår klart och tydligt att det inte handlar om någon marknadsföringsgimmik. John berättar om varför de jobbat med kärlek som ledstjärna sedan finanskrisen och kopplingen till att de idag är ett av få lönsamma och snabbväxande företag i en extremt konkurrensutsatt bransch. John delar med sig om sin syn på balansen mellan psykologisk trygghet och prestation och även om sin syn på framtiden i en bransch som genomgår enorma förändringar just nu. En nyckel till framtiden är starka relationer och här kommer kärlek in som den viktigaste pusselbiten.

Länk till inlägget på LinkedIn: https://www.linkedin.com/posts/love-lonnroth_uturboxen-framtidensorganisationer-humanocracy-activity-6776778153072328704-UK7M

Hör gärna av dig