Sonderpodden 55 med Henrik Eriksson om vad som kännetecknar Sveriges bästa verksamheter

Sonderpodden med Henrik Eriksson om vad som kännetecknar Sveriges bästa verksamheter

Hej och välkommen till Sonderpodden om framtidens organisationer och ledarskap. Jag som leder podden heter Love Lönnroth och är konsult på Sonder.

I dagens avsnitt har jag ett samtal med Henrik Eriksson som är biträdande professor på Chalmers och författare till boken Sveriges bästa verksamheter.

Hans bok bygger på många års forskning om vilka faktorer som är avgörande för att skapa verksamheter som presterar på en extraordinär nivå. Och Henrik har inte enbart tittat på ekonomiskt resultat utan det handlar om en helhetsbedömning av verksamhetens kvalitet.

Jag kan avslöja att hans slutsatser ligger väl i linje med det synsätt och de metoder som vi på Sonder jobbar med.

Innan jag släpper på samtalet med Henrik vill jag tipsa om våra webbinarier under mars: Om att driva förändring i komplexitet den 12 mars och Ansvar gör vi tillsammans den 19 mars. Mer information och anmälan finns på sonder.se

Vi har även utvecklat ett nytt test som visar hur agil din organisation är. Det är ett enkelt sätt för dig att ta tempen på organisationen och att ha som underlag i er utveckling. Läs mer om det på vår hemsida.

Här är samtalet med Henrik om Sveriges bästa verksamheter. Varsågoda!

Länk till boken Sveriges bästa verksamheter på Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789189013605/sveriges-basta-verksamheter/

Länk till Sonders webbinarier: https://www.sonder.se/seminarier/

Information om Sonder Transformation Canvas: https://www.sonder.se/tjanster/sonder-transformation-canvas/

 

 

Hör gärna av dig