Sonderpodden 56 med Joakim Ahlström om att skapa handlingsstarka organisationer

Hej och välkommen till Sonderpodden om nya sätt att leda och organisera. Jag heter Love Lönnroth och är konsult på Sonder. I detta avsnitt har jag ett samtal med Joakim Ahlström som är författare till boken Handlingsstark – så maxar du ditt och andras engagemang.

Joakim är organisationscoach och ledarskapsutvecklare och vi har ett samtal om vikten av att jobba med kommunikationen inom organisationer och hur viktigt psykologisk trygghet är som en bas för att skapa handlingsförmåga. I samtalet diskuterar vi hur viktigt det är med aktivt lyssnande och att du som ledare hela tiden är medveten om hur din kommunikation påverkar din omgivning.

Innan podden vill jag passa på att ge några tips. Den 12 maj äger Mindshiftkonferensen rum på webben med världsnamn som Amy Edmondson, Robert Kegan och Peter Senge, samt många fler. Jag själv och Marie Froment från Sonder håller i en workshop under Mindshift tillsammans med Dominic von Martens från Self-Leaders. Som kund till Sonder har du möjlighet att delta på Mindshift till rabatterat pris – håll utkik efter mer info i vårt nyhetsbrev Sonder Insight och på Sonder.se.

Och redan nu i april så kommer två Sonderwebbinarier. Den 16 april om transformation till en mer agil organisation och den 23 april om agila ramverk och hur de samspelar med traditionella styrmodeller. Anmälan är kostnadsfri och görs på sonder.se.

Men nu kommer podden med Joakim Ahlström – mycket nöje!

Hör gärna av dig