Podd

#71 Hållbarhet i näringslivet

Ett samtal om Paruls Sharma egna utvecklingsresa från ung människorättsjurist med uppdrag i Sydasien över tunga uppdrag inom näringslivet till dagens verksamhet som opinionsbildare och hållbarhetsexpert.

Sonderpodden

Parul Sharma är en av de mest inflytelserika svenskarna inom hållbar utveckling i näringslivet efter en karriär som människorättsjurist och uppmärksammade insatser inom Amnesty och Sandvik bland annat. Parul har också varit omskriven eftersom hon inte är rädd att visa vad hon tycker, som när hon valde att kliva av ett toppjobb inom StoraEnso eller när hon slutade som ordförande för regeringens Agenda 2030-delegation.

I podden har vi ett samtal om Paruls egen utvecklingsresa från ung människorättsjurist med uppdrag i Sydasien över tunga uppdrag inom näringslivet till dagens verksamhet som opinionsbildare och hållbarhetsexpert. Vi pratar om hur företag tar ansvar och blinda fläckar inom svenska organisationer, som att vi gärna lyfter fram jämställdhet mellan könen, men missar andra viktiga mångfaldhetsaspekter.

Paruls bok Din Agenda 2030: https://www.pricerunner.se/pl/802-3200447805/Boecker/Din-Agenda-2030.-Saa-bidrar-du-till-en-haallbar-planet-priser

Mer om Parul på Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Parul_Sharma