Blogg

Change is everybody´s business

Allt fler av oss behöver ägna mer tid åt att förändra vad vi gör, än att faktiskt göra vad vi gör.

everybodys business
Skriven av
Datum
Kategori
Förändring

Allt fler av oss behöver ägna mer tid åt att förändra vad vi gör, än att faktiskt göra vad vi gör. På många sätt en svindlande tanke, och samtidigt en konsekvens av karaktären på vårt arbete och ett svar på hur snabbt förändring sker – på marknaden, i tekniken, vad kunderna förväntar sig.

När det är fallet så kan vi inte låta någon annan ta hand om förändring. Inte ledningen, förändringsledare eller konsulter. “Change is everybody’s business, and it is an everyday business.”

Alla behöver jobba med förändring. Vi behöver se det som något lika naturligt som att göra det vi redan gör. Vi behöver också bygga kompetens och förmåga att hantera och agera i förändring, och system och arbetssätt som gör det till en del av vardagen.

För detta behövs fortfarande förändringsledare och konsulter – men rollen måste förändras. Uppdraget som förändringsledare kan aldrig vara att ”göra” förändringen. Det är att skapa förståelse för riktningen, möjliggöra system som är dynamiska och stödja och bygga förändringsförmåga hos alla individer i organisationen.

På Sonder har vi stor erfarenhet av att driva förändring i komplexitet, och har med åren utvecklat både synsätt, tillvägagångssätt och verktyg som stödjer förändring i verksamhet och vardag. Vill du veta mer så kika in under Inspiration på vår hemsida för tips på webbinarier, poddar och fler bloggar.

Läs mer

Nyfiken på oss?

När vi vill dela med oss av inspiration, spaningar och vad som händer hos oss gör vi det i Sonder Insight. Det vill du inte vara utan!