Blogg

God Jul och Gott Nytt År

Nyåret står och stampar otåligt och 2023 vinkar lite nostalgiskt mot oss på Sonder. För oss är det ett lärorikt år vi lämnar, sett till /../

Skriven av
Datum
Kategori
Sonder

Nyåret står och stampar otåligt och 2023 vinkar lite nostalgiskt mot oss på Sonder. För oss är det ett lärorikt år vi lämnar, sett till framgångar men även misslyckanden.

Överst på topplistan över misslyckanden ligger vårt interna projekt med att byta tidrapporteringssystem. På intet sätt på grund av tid, engagemang eller dedikation utan istället ett avgörande krav som gjorde att skiftet föll precis innan go-live. På en god andraplats ligger ytterligare teknikstrul, med rekordpublik i ett nytt webbinarium då tekniken plötsligt vägrade samarbeta. Men, vi reste oss i båda fallen, tog hand om varandra och lärde av misstagen. Det finns alltså en övervägande chans att 2024 går i tidrapporteringens-och-dubbelkollande-av-teknikens tecken för oss på Sonder.

Nyåret kommer även med löften om individuell förbättring och utveckling. Vi är flera som under 2024 lovar att bli bättre på att lyssna först och prata sen, komma ihåg att ta bort kaffekopparna från skrivbordet, förstå att vi inte har telepatiska förmågor hur mycket vi än tror det, lära sig hur den nya skrivaren fungerar, ta med matlåda, ta hem matlåda, lära sig var muteknappen sitter, sudda whiteboardtavlan och lägga tillbaka adaptern där den ska vara… För att nämna några.

Självklart vill vi också lyfta det som gått väldigt bra. Allra stoltast är vi över våra kunder och uppdrag. Vi ser en rad modiga organisationer och spännande förändringsprocesser, från Umeå i norr till Malmö i söder, i en mix av uppdrag som nästan får oss själva att förundras. 2023 har bland annat bjudit på uppdrag med omfattande omorganisering i staten, teamutveckling i finanssektorn, strategiprocess i energibranchen och brett stöd i ett techbolags internationella expansion… Att vi rör oss naturligt i bredden och djupet tror vi beror på den gemensamma nämnaren – att vi är obotligt nyfikna generalister och gör det vi gör The Sonder Way.

I återblicken på året som gått är det lätt att bli introvert och fokusera på det egna självutvecklandet, men hos oss är det naturligt att alltid tänka på kontext och omvärld. För vår omvärld är skakig, hos de medmänniskor som befinner sig längre bort men även på närmare håll där alltfler har svårt att får vardagen att gå ihop. För oss på Sonder är det självklart att göra vad vi kan för att stödja både omvärld och medmänniskor, och därför ger vi årets julgåvor till UNHCR och Stockholms stadsmission.

Vi ser förhoppningsfullt fram emot ett 2024 med fler lärdomar, mer kärlek och större medmänsklighet.

God jul från oss på Sonder!

 

Läs mer

Nyfiken på oss?

När vi vill dela med oss av inspiration, spaningar och vad som händer hos oss gör vi det i Sonder Insight. Det vill du inte vara utan!