Vad gör en managementkonsult?

Flyr in i telefonen precis som mina medresenärer. Passar på att kolla Yammer, vårt ”facebook för företaget”. Tone har delat en väldigt bra artikel om framtidens ledarutmaningar. Sofia som är på resande fot just idag har lämnat ett medskick till agendan för säljmötet.

Måndag morgon på kontoret

Väl på kontoret har frukosten redan dukats fram och vi mjukstartar morgonen med att checka in i mötet – det kan vara allt från känslan för den kommande arbetsveckan eller något särskilt i det privata som vi delar med oss av. När vi gått varvet runt tittar vi tillsammans på beläggningsläget. I vår strävan att fördela våra uppdrag någorlunda jämnt gör vi lite ändringar eftersom vi landat ett nytt uppdrag. Frukostmötet har denna vecka säljfokus och vi bygger en gemensam agenda. Dagens längsta agendapunkt blir huruvida vi ska delta i ett stort seminarium inom energibranschen tillsammans med en av våra större kunder. Kan det skada våra relationer med övriga kunder i samma bransch? Magnus som var den som lyfte agendapunkten sammanfattar våra medskick och tar det med sig i den fortsatta planeringen av seminariet.

En förmiddag hos en kund

Energipåfylld av såväl mackan i magen som tid med kollegorna packar jag ihop workshop-väskan och sätter mig tillsammans med min kollega Linn i taxin till kunden i Solna. Idag har vi en workshop med syfte att planera vårt uppdrag och vinterns arbete. En bit in på eftermiddagen har vi tillsammans med vår uppdragsgivare landat ett antal milstolpar som vi sammanfattar i en tidsplan.

Vi äter lunch tillsammans och jag berättar lite om vår förändringsresa vi gjort på Sonder de senaste två åren. Hur det förändrat oss som jobbar här men framförallt lett oss fram till ett nytt synsätt vad gäller framtidens organisationer och vad som krävs för att möta en allt mer komplex omvärld. Vi diskuterar hur detta skulle kunna tillämpas på vår uppdragsgivares organisation.

Hur jobbar framtidens organisation md rekrytering?

Efter lunch är jag tillbaka på kontoret igen för ett internt möte där jag och David ska diskutera hur en modern organisation jobbar med rekrytering. Är anställning det enda sättet eller finns det andra sätt att få människor att ansluta sig till oss och vårt syfte? Vi landar i en gemensam uppfattning om att det finns oerhört mycket att vinna på att öppna upp för andra som vill ansluta till den resa vi påbörjat mot vad framtidens organisationer behöver göra annorlunda. Nu är frågan om våra kollegor håller med oss? Vi bestämmer oss för att ta med vårt förslag till nästa frukostmöte och David sammanfattar det hela i några bilder. Medan det skymmer utanför fönstret passar jag på att svara på några mail och dubbelkolla kalendern för morgondagen.

Det här är en av alla dagar jag spenderat som managementmentkonsult på Sonder – och efter sex år är det ännu inte en dag som är den andre lik. Något som däremot är sig likt igen är min känsla för det här bolaget. Efter villovägar i de onödiga strukturernas land har vi hittat tillbaka till vilka vi är, vad vi tror på och gillar. Och nu behöver vi bli fler som tror på samma sak som vi. Som vill jobba för framtidens organisationer.

Hör av dig till rekrytering@sonder.se om det är du!

P.S. Det enkla (och snabba) svaret på frågan vad jag gör som managementkonsult – jag har riktigt roligt på jobbet!

Läs även

Hör gärna av dig