Blogg

Praktik på Sonder

Det är tidig morgon och jag går längs gatan till en ny uppdragsgivare för ett uppstartsmöte. Jag har fått möjlighet att hoppa in i ett nytt projekt där jag både får iaktta och lyssna, samtidigt som jag får möjlighet att lyfta egna idéer. Att få utrymme till att ställa frågor och bolla tankar är otroligt värdefullt under en praktik och det gör att jag får chansen att lära mig av mina kollegor som arbetar med detta dagligen.

Praktik
Skriven av
Datum
Kategori
Sonder

När jag sökte praktikplats hos Sonder hoppades jag på tio lärorika veckor, med möjlighet att både få använda det jag studerar och lära mig en massa nytt. En förhoppning som verkligen har uppfyllts, dessutom med ett gäng fantastiska, om än temporära, kollegor. Här delar jag en liten inblick i livet som praktikant.

Ny dag, ny kund, nytt team

Det är tidig morgon och jag går längs gatan till en ny uppdragsgivare för ett uppstartsmöte. Det blåser och är kallt men jag känner mig så otroligt laddad och nyfiken att jag inte lägger vidare tanke på det, mitt fokus ligger med spänning på detta uppdrag. Direkt när jag kommer in i mötesrummet tillsammans med min kollega känner jag ett lugn och jag sträcker på mig lite extra, det här passar mig.

Jag har fått möjlighet att hoppa in i ett nytt projekt där jag både får iaktta och lyssna, samtidigt som jag får möjlighet att lyfta egna idéer. Att få utrymme till att ställa frågor och bolla tankar är otroligt värdefullt under en praktik och det gör att jag får chansen att lära mig av mina kollegor som arbetar med detta dagligen.

Andra dagar, andra perspektiv

Utöver detta uppdrag har jag fått hoppa in i ett redan pågående projekt där jag får följa slutskedet och deras arbete med att etablera nya former för deras interna support. Jag deltar i möten och avstämningar och får hjälpa till med olika sidouppgifter som behöver göras för att säkerställa en bra slutprodukt. Att få möjlighet att delta i olika faser i förändringsprocessen gör att jag får en överblick hur Sonder arbetar under olika stadier i uppdragen. I etableringsprojektet får jag följa ett team som är nöjda över deras insatser och har stora förhoppningar framåt, samtidigt som jag får se hur två av mina andra kollegor omfamnar en helt ny utmaning och bemöter frågor av teamet i det nya uppdraget.

Lära mig om och av, Sonder

Parallellt med olika externa projekt deltar jag i många interna möten för att verkligen få en inblick hur de på Sonder arbetar. De tar sig tiden att lära upp mig och fråga hur jag har det, vilket gör att jag får ny kunskap som enligt mig inte går att läsa sig till. Jag har fått dra i gång ett internt projekt som jag får arbeta med under dessa veckor tillsammans med en annan kollega, vilket ger mig möjlighet att praktiskt tillämpa de kunskaper jag tidigare endast läst om i olika kursböcker.

Halvtid med en mix av spänning, nyfikenhet och vemod

Idag har det gått fem veckor på min praktik och jag är glad över att jag hittade till Sonder. De ger mig tillit och stöd vilket gör det otroligt roligt att vara här. Jag får utrymme och jag känner mig som en del av teamet vilket gör att jag har lärt mig otroligt mycket under dessa veckor. Det är kul att gå till kontoret på morgonen och jag får energi när jag är på plats. Men dagarna går fort och halva tiden har nu passerat. Även fast det känns vemodigt att tiden springer förbi, så är jag oerhört nyfiken på vad de kommande fem veckorna kommer att erbjuda.

Är det så att du studerar och är nyfiken på konsultrollen, eller du kanske känner någon som du tänker skulle passa att göra sin praktik här på Sonder? Mitt tips: Sök!

Du kan enkelt skicka in din ansökan här

Om Hanna Brandt – ”Mitt intresse för verksamhetsutveckling och förändringsledning är vad som fick upp mina ögon för Sonder. Jag anser att självledarskap är viktigt för att vi ska röra oss framåt och kunna anpassa oss efter omvärldens förändringar. Sonder är enligt mig engagerade, lyhörda samt innovativa och jag är så glad över att vara en del av det.”

Hanna läser tredje året Civilekonomprogrammet med inriktning Service management på Umeå Universitet.

 

Läs mer

Nyfiken på oss?

När vi vill dela med oss av inspiration, spaningar och vad som händer hos oss gör vi det i Sonder Insight. Det vill du inte vara utan!