Blogg

Lär känna vår praktikant Clara!

Clara läser sista terminen på sin masterutbildning och gör praktik hos oss på Sonder under våren. De senaste veckorna har vi fått ta del av /../

Skriven av
Datum
Kategori
Okategoriserad

Clara läser sista terminen på sin masterutbildning och gör praktik hos oss på Sonder under våren. De senaste veckorna har vi fått ta del av hennes härliga energi och intresse för strategi- och organisation som hon kommer att vässa i form av ett projektarbete internt. Vi ser fram emot den fortsatta våren med Clara i teamet och är övertygade om att de kunder som får möjligheten att träffa henne kommer att vara lika nyfikna på henne som vi är!

Ta del av intervjun med Clara nedan.

Vad studerar du?

Jag har sedan tidigare en kandidatexamen i företagsekonomi och läser just nu sista terminen på min masterutbildning i företagsekonomi med inriktning mot organisation och strategi.

Vad intresserar dig mest i frågorna som rör strategi och organisation?

Jag är intresserad av att ta reda på om det verkligen finns ”en bästa strategi” och hur man gör vid organisationsförändringar för att få med alla med på tåget. Jag har berört frågorna i kurserna jag har läst och i artiklar och forskning. Nu vill jag översätta min akademiska förståelse till praktisk erfarenhet!

Varför valde du att göra din praktik på Sonder?

Jag valde att göra min praktik på Sonder för att ni arbetar med områden som intresserar mig – verksamhetsutveckling, strategiarbete och förändringsledning. Under min utbildning har jag också läst en kurs i affärsförnyelse och tillväxt där jag fick agera managementkonsult under några dagar, vilket ökade mitt intresse för konsultyrket. Nu får jag testa på yrket på riktigt och inte bara i skolmiljön. Det är något helt annat att vara här och se hur det går till i vardagen!

Min uppfattning innan jag påbörjade min praktik var också att ni har en trevlig arbetsplats med stark teamkänsla. Efter tre veckor kan jag konstatera att Sonder har en välkomnande och inkluderande atmosfär som motsvarat mina förväntningar. Det känns roligt att vara här!

Vad hoppas du att du lär dig under din praktik?

Jag vill lära mig förstå och hantera komplexa situationer. Jag förstår att det inte finns ett rätt sätt, men jag hoppas att jag kan samla på mig verktyg för att navigera i komplexiteten!

Vad hoppas du kunna bidra med under din praktik?

Clara som person kan bidra med en positiv och glad inställning. Jag kommer från fotbollen där man peppar och höjer varandra för att skapa trygg stämning. Jag anser att det är minst lika viktigt att dela om något inte känns bra och hoppas att jag med den inställningen kommer att bidra till att vi på Sonder har högt i tak. Förutom det vill jag bidra med nyfikenhet, viljan att utvecklas och min problemlösningsförmåga!

Under praktiken kommer jag att driva ett projektarbete och djupdyka i Sonders varumärke. Min förhoppning är att jag kan bidra med en förståelse och inblick i hur våra kunder och vi själva uppfattar vårt varumärke. Jag letar just nu en teoretisk ansats och tydligare frågeställningar som kan vara styrande i arbetet.

Tror du att du vill jobba som managementkonsult efter dina studier?

Jag är väldigt intresserad av frågorna och det känns som ett roligt jobb där man får träffa och interagera med många människor och se olika typer av verksamheter. Känslan nu är JA!

Tre snabba om dig!

  1. Mitt favoritmotto är att ”allt händer av en anledning!”
  2. Jag är en morgonmänniska. Jag älskar att kliva upp och göra en god frukost.
  3. Mina fritidsintressen, förutom att spela och titta på fotboll, är att baka och fika!

Nu får jag testa på yrket på riktigt och inte bara i skolmiljön. Det är något helt annat att vara här och se hur det går till i vardagen!

Vi hälsar Clara varmt välkommen till Sonder!

Nyfiken på oss?

När vi vill dela med oss av inspiration, spaningar och vad som händer hos oss gör vi det i Sonder Insight. Det vill du inte vara utan!