Blogg

”Tekniken käkar ALLT till middag”, typ

”Culture eats strategy for breakfast” och ”Structure eats culture for lunch”. Det förstnämnda citatet lär komma från managementgurun Peter Drucker och det andra fick jag från min kollega Marie som brukar ha en fantastisk känsla för vad som rör sig i tiden. Själv funderar jag på vem som äter vad till middag.

Sonder publicerar bloggar med aktuellt innehåll
Skriven av
Datum
Kategori
Riktning

”Culture eats strategy for breakfast” och ”Structure eats culture for lunch”. Det förstnämnda citatet lär komma från managementgurun Peter Drucker och det andra fick jag från min kollega Marie som brukar ha en fantastisk känsla för vad som rör sig i tiden.

Själv funderar jag på vem som äter vad till middag. Mellanmål känns lite futtigt, men i middagen ser jag en vidöppen möjlighet – ”a window of opportunity”. Om jag kommer på en riktigt fyndig oneliner om middagen kan jag se fram emot fullbokade föreläsningssalar under lång tid framöver.

”Best practice eats your soul for dinner”?? Nää, det är för mörkt, känns som något Sauron kunde sagt i Sagan om ringen. Det gäller att ha rätt balans mellan väl avvägd cynism, torr humor och fundamental insikt. Gärna med knorr, liksom. Managementpoeter har det inte lätt. Ratade av Svenska akademin och tvingade att söka sin försörjning på Marknaden. Inga livräntor i sikte – det gäller att prestera.

En bra oneliner kan lätt sträckas ut till en hel bok – i alla fall en kort bok, vilket ändå är vad folk helst vill ha eftersom de inte har tid att läsa långa böcker. En oneliner utdragen till en bok är perfekt – det räcker att läsa titeln och baksidestexten. Inget behov av att läsa de långrandiga resonemangen mellan pärmarna.

Nå, vad skulle då vara en bra oneliner om middagen? Kanske ”Technology eats structure for dinner”?? Ja, nu börjar det likna nåt. Det där känns nästan som en insikt. Men lite tamt ändå. Det är ju en faslig massa teknologi som ställer till det. Men den här då: ”Technology eats EVERYTHING for dinner”?? Den känns mer spot on. Riktigt bra faktiskt. Blir ett snyggt tweet i amerikansk stil med versaler och allt.

Dags att skriva boken. Vet inte vad jag ska fylla utrymmet mellan pärmarna med, men det löser sig säkert. Några oneliners till kanske?

 

Läs mer

Nyfiken på oss?

När vi vill dela med oss av inspiration, spaningar och vad som händer hos oss gör vi det i Sonder Insight. Det vill du inte vara utan!