Podd

#92 Om att arbeta med energiomställning med Sara Bargi

Energiklivet är ett lysande exempel på hur många olika perspektiv kan förenas i ett och samma projekt för att arbeta med energiomställning.

Sonderpodden

Energiklivet är ett lysande exempel på hur många olika perspektiv kan förenas i ett och samma projekt för att arbeta med energiomställning.

Energiklivet

Sedan 2021 har jag varit en del av Energiklivet som leds av forskningsinstitutet RISE. Och idag har jag det stora nöjet att ha Sara Bargi som gäst i podden. Hon är projektledare för Energiklivet och har jobbat länge med energifrågor, både inom energibolag och myndigheter. Energiklivet startade som ett sätt att samla aktörer kring att genomföra den statliga elektrifieringsstrategin och syftar till att bidra till att det finns tillräckligt mycket el på rätt plats i rätt tid.

Energifrågan är ju en stor samhällsutmaning och vi pratar om varför dialogen mellan aktörer är så viktig och vilket ledarskap som krävs för att klara den här typen av stora samhällsutmaningar.

Varsågod, här kommer Sonderpodden med Sara Bargi.

Nedan kan du läsa mer:

Om Energiklivet: https://www.ri.se/sv/berattelser/samverkan-kring-tillstandsprocesser-gor-energiomstallningen-mojlig

Om Energiklivet: https://www.ri.se/sv/berattelser/energiklivet-gor-elektrifieringen-till-en-mojlighet-for-sverige

Ta gärna även del av:

Sonder casebeskrivning om kortare ledtider för elnätsutbyggnad: https://www.sonder.se/case/kortare-ledtider-for-elnatsutbyggnad/

Sonder casebeskrivning om infrastrukturprojekt i energibranschen: https://www.sonder.se/case/komplex-problemlosning/