Blogg

En managementkonsult första dag på jobbet

Att vara ny på en arbetsplats kan vara jobbigt, men jag känner mig redan väldigt inkluderad i Sonder-familjen.

Skriven av
Datum
Kategori
Aktuellt

En behaglig nervositet gör sig påmind och jag börjar tveka på mitt val. Ska jag ta den blåa kavajen? Eller kanske den bruna som är lite mer avslappnad? Är den för avslappnad? Jag har däremot – nervositeten till trots – lyckats utesluta den svarta kavajen. Den är på tok för stel; både till passform och (brist på) energi som den utstrålar.

Jag låter min sambo välja klädsel, det blir bättre så. Det brukar ofta vara så. Det blir en mörkgrå kavaj, en ljusblå skjorta och ett par mörkblåa jeans. Det blir bra. Morgondagen är viktig. Allt måste bli rätt. Imorgon är trots allt min första dag som managementkonsult på Sonder och jag är otroligt exalterad över att få starta detta nya kapitel.

Dagen är kommen

Alarmet ställdes in med precision. Jag tog höjd för eventuella stopp i trafiken och inte minst för risken att jag skulle tvivla på valet av kavaj igen. Självfallet vaknade jag två timmar innan det egentligen var dags för att gå upp ur sängen, men energin var än dock på topp.

Självledarskap med full tillit

Väl på plats slog det mig direkt hur kontoret har utformats i syfte att möjliggöra kommunikation och samarbete, med kaffemaskinen strategiskt placerat. Jag blickar ut över landskapet och ser att några av mina kollegor har samlats vid ett skrivbord och utbyter information, samtidigt som några andra är i ett grupprum och skriver ner tankar och idéer på en whiteboard-tavla. Stämningen andas högt engagemang och tätt samarbete. Det dröjer inte länge förens jag har fått en kopp kaffe i handen och det kändes som om att vi hade känt varandra betydligt längre än vad vi hade. Bland det första min tilldelade handledare gav mig i uppdrag var att ta en fika med alla av mina nya kollegor. Tur för mig är att jag har något av en talang på att fika, och nu kan jag dessutom konstatera att mina kollegor är minst lika duktiga inom området.

Vad som varit särskilt utmärkande från allra första sekund är graden av transparens och samarbete som råder inom organisationen. Att Sonder drivs utifrån en stark tro på självledarskap med full tillit till varandra är något som märks redan vid första anblick och att det finns stora möjligheter för mig som junior att utvecklas som både managementkonsult och individ.

Sonder-familjen

Att vara ny på en arbetsplats kan vara jobbigt, men jag känner mig redan väldigt inkluderad i Sonder-familjen där vi tillsammans ser till att utveckla företaget i syfte att skapa värde för både våra uppdragsgivare, likväl som för varandra. Jag har sedan första dagen uppmanats till att lyfta egna tankar och idéer där planen framgent är att jag tillsammans med en kollega ska få arbeta med mitt allra första uppdrag. Jag är otroligt exalterad över att få komma i gång och att tillsammans med mina nya vänner få dela både skratt och huvudvärk.

Jag vet inte om valet av kavaj verkligen var rätt, jag har aldrig riktigt gillat den. Men valet av arbetsplats blev en fullträff.

Går du i tankar att ta nästa steg i din karriär? Utforska gärna vad Sonder har att erbjuda!

Skicka in din ansökan

 

Läs mer

Nyfiken på oss?

När vi vill dela med oss av inspiration, spaningar och vad som händer hos oss gör vi det i Sonder Insight. Det vill du inte vara utan!